Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram kalkoen borstfilet
- 1 rode ui
- 2 vastkokende aardappelen
- 300 gram wortel
- 4 plakjes mozzarella, uitgelekt
- 1 courgette
- 6 eetlepels olie
- 1 ½ eetlepel kerriepoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 blik tomaatstukjes 400 G
- 2 ½ dl kippenbouillon (van tabletten)
- ½ eetlepel bloem
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepel verse koriander of peterselie, grof gehakt
Bereidingswijze:
- Snij de kalkoen in blokjes en snipper de ui grof.
- Schil de aardappelen en snij de aardappelen in blokjes.
- Snij ook de courgette en wortel in blokjes.
- Verwarm de 6 el bak en braad olie in een braadpan en roer de kerriepoeder erdoor.
- Bak de klokjes kalkoen al omscheppend in ca. 4 minuten mooi bruin.
- Pers de tenen knoflook erboven uit.
- Schep de ui, aardappelen, wortel en courgette erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.
- Voeg dan de tomaatblokjes met vocht toe en verwarm het geheel 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat de curry zonder deksel in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
- Roer regelmatig om. Roer de bloem door de yoghurt en meng dit door de curry.
- Verwarm de curry nog enkele minuten zachtjes door.
- Strooi de koriander erover en serveer met (basmati) rijst of bloemkoolrijst en een komkommersalade.