Kalkoen curry

Pittig

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram kalkoen borstfilet
  • 1 rode ui
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 300 gram wortel
  • 4 plakjes mozzarella, uitgelekt
  • 1 courgette
  • 6 eetlepels olie
  • 1 ½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomaatstukjes 400 G
  • 2 ½ dl kippenbouillon (van tabletten)
  • ½ eetlepel bloem
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel verse koriander of peterselie, grof gehakt

Bereidingswijze:

  • Snij de kalkoen in blokjes en snipper de ui grof.
  • Schil de aardappelen en snij de aardappelen in blokjes.
  • Snij ook de courgette en wortel in blokjes.
  • Verwarm de 6 el bak en braad olie in een braadpan en roer de kerriepoeder erdoor.
  • Bak de klokjes kalkoen al omscheppend in ca. 4 minuten mooi bruin.
  • Pers de tenen knoflook erboven uit.
  • Schep de ui, aardappelen, wortel en courgette erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.
  • Voeg dan de tomaatblokjes met vocht toe en verwarm het geheel 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat de curry zonder deksel in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
  • Roer regelmatig om. Roer de bloem door de yoghurt en meng dit door de curry.
  • Verwarm de curry nog enkele minuten zachtjes door.
  • Strooi de koriander erover en serveer met (basmati) rijst  of bloemkoolrijst en een komkommersalade.