Een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis en groente centraal staan!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram zalm, in kleine blokjes gesneden
- 4 el sojasaus
- 1el sesamolie
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 200 gr (onbereid) zilvervliesrijst
- 100 gr sojabonen
- 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 4 radijsjes, in dunne schijfjes gesneden
- 1 avocado, in reepjes gesneden
- 2 wortels, in linten geschaafd of blokjes gesneden
- 1 komkommer, in linten geschaafd
- 4 el sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Kook de rijst
- Meng de zalm met de sesamzaadjes, knoflook, sojasaus en sesamolie
- Verdeel de rijst over 4 kommetjes en voeg de wortel, komkommer, bonen, radijsjes, bosui, avocado en zalm toe.
Tip: lekker met sushigember en zeewiersalade.