Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 grote aardappelen
- 800 gram diepvriesspinazie
- 450 gram hüttenkwark (1 bakje)
- 1 ei
- 75 gram geraspte kaas
- Knoflook
- Koriander
- Basilicum
- peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen en snij er schijfjes van van 3mm dik. Kook de aardappelschijfjes ong. 10 min.
- Doe de spinazie in een pan en ontdooi/verwarm in 7-10 minuten.
- Meng 250 gram hüttenkwark naar smaak met knoflook, koriander en basilicum (voor door de spinazie)
- Meng 200 gram hüttenkwark met de geraspte kaas, een losgeklopt ei en een beetje peper (voor bovenop)
- Laat de spinazie heel goed uitlekken, druk het vocht er heel goed uit en laat de aardappelschijfjes even staan zonder deksel zodat ze hun kookvocht goed kwijt zijn.
- Meng de spinazie met het hüttenkwark/kruidenmengsel.
- Vet een ovenschaal in en verdeel 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem. Doe er vervolgens een laag van 2 cm van het spinaziemengsel overheen. Herhaal dit 3 keer.
- Doe bovenop het hüttenkwark/kaas/ei mengsel en bak de lasagne in 30-40 min. af in de oven.