Aardappel lasagne met spinazie

Vegetarisch

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 grote aardappelen
  • 800 gram diepvriesspinazie
  • 450 gram hüttenkwark (1 bakje)
  • 1 ei
  • 75 gram geraspte kaas
  • Knoflook
  • Koriander
  • Basilicum
  • peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snij er schijfjes van van  3mm dik. Kook de aardappelschijfjes ong. 10 min.
  • Doe de spinazie in een pan en ontdooi/verwarm in  7-10 minuten.
  • Meng 250 gram hüttenkwark naar smaak met knoflook, koriander en basilicum (voor door de spinazie)
  • Meng 200 gram hüttenkwark met de geraspte kaas, een losgeklopt ei en een beetje peper (voor bovenop)
  • Laat de spinazie heel goed uitlekken, druk het vocht er heel goed uit en laat de aardappelschijfjes even staan zonder deksel zodat ze  hun kookvocht goed kwijt zijn.
  • Meng de spinazie met het hüttenkwark/kruidenmengsel.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem. Doe er vervolgens een laag van 2 cm van het spinaziemengsel overheen. Herhaal dit 3 keer.
  • Doe bovenop het hüttenkwark/kaas/ei mengsel en bak de lasagne in 30-40 min. af in de oven.