Aardappel sugarsnapssalade

Ook voor bij de BBQ

Ingrediënten:

  • 600 gr Vastkokende aardappelen
  • 250 gr Sugarsnaps
  • 1 el Olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 5 el Becel dressing light
  • 1 rode ui
  • 2 bosuitjes
  • 2 el peterselie, fijn hehakt
  • 2 el verse mint of dille, fijn gehakt
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd de puntjes van de sugarsnaps.
  • Kook de aardappelplakjes en de sugarsnaps in een pan met ruim kokend water in 4-5 minuten beetgaar.
  • Spoel de aardappelplakjes en sugarsnaps in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Boen de citroen schoon en rasp van de helft van de citroen de gele schil.
  • Pers de helft van de citroen uit.
  • Verwarm de olie in een steelpan en pers de knoflook erboven uit.
  • Fruit de knoflook heel zachtjes.
  • Bak de komijn enkele seconden mee.
  • Roer de geraspte citroenschil en het citroensap erdoor.
  • Doe dit mengsel over in een schaal en roer de dressing erdoor.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Snijd de rode ui en de bosuitjes in ringetjes.
  • Schep de aardappelplakjes met de sugarsnaps, rode uienringen en bosuitjes door de dressing.
  • Schep ook de groene kruiden erdoor.
  • Laat de salade liefst nog een halfuur staan.
  • Variatie: vervang de helft van de aardappel door blokjes zoete aardappel , alternatief voor de gemalen komijn zijn chilipoeder of gemalen koriander.