Ingrediënten:
- 600 gr Vastkokende aardappelen
- 250 gr Sugarsnaps
- 1 el Olie
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- 5 el Becel dressing light
- 1 rode ui
- 2 bosuitjes
- 2 el peterselie, fijn hehakt
- 2 el verse mint of dille, fijn gehakt
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
- Snijd de puntjes van de sugarsnaps.
- Kook de aardappelplakjes en de sugarsnaps in een pan met ruim kokend water in 4-5 minuten beetgaar.
- Spoel de aardappelplakjes en sugarsnaps in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
- Boen de citroen schoon en rasp van de helft van de citroen de gele schil.
- Pers de helft van de citroen uit.
- Verwarm de olie in een steelpan en pers de knoflook erboven uit.
- Fruit de knoflook heel zachtjes.
- Bak de komijn enkele seconden mee.
- Roer de geraspte citroenschil en het citroensap erdoor.
- Doe dit mengsel over in een schaal en roer de dressing erdoor.
- Voeg peper naar smaak toe.
- Snijd de rode ui en de bosuitjes in ringetjes.
- Schep de aardappelplakjes met de sugarsnaps, rode uienringen en bosuitjes door de dressing.
- Schep ook de groene kruiden erdoor.
- Laat de salade liefst nog een halfuur staan.
- Variatie: vervang de helft van de aardappel door blokjes zoete aardappel , alternatief voor de gemalen komijn zijn chilipoeder of gemalen koriander.