Aardappelsalade met groenten

Zomers en voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 8 eieren
  • Ca. 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 8 augurken
  • 200 gram kerstomaatjes
  • Halve komkommer
  • Halve puntpaprika
  • 400 gram wortel
  • Kleine rode ui
  • IJsbergsla

Bereiding

  • Schil de aardappelen of Boen de aardappelen goed schoon.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  • Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Kook de bleekselderij de laatste minuut mee met de aardappelen.
  • Kook de eieren hard.
  • Maak een dressing van citroensap, de olie, de mosterd en wat peper.
  • Snijd de warme aardappelen in blokjes.
  • Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en bleekselderij. Laat dit afkoelen.
  • Snijd de augurken in plakjes.
  • Snipper de rode ui.
  • Was de tomaatjes. Halveer de tomaatjes
  • Maak de wortelen schoon en rasp ze grof of snij ze julienne.
  • Snij een stuk komkommer klein en een halve paprika in reepjes
  • Was de ijsbergsla en laat de groente goed droog worden.
  • Meng de augurken, tomaatjes, rode ui, wortel, komkommer, paprika en wat peper door de aardappelen.
  • Verdeel de ijsbergsla over een schaal en schik de aardappelsalade erop.
  • Pel de eieren en snijd ze in parten of plakjes. Leg de parten ei op de salade.

Geen zin om lang in de keuken te staan op een warme dag ? Maak deze heerlijke vegetarisch aardappelsalade en eet het in de tuin of tijdens een picknick.