Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 4 stengels bleekselderij
- 8 eieren
- Ca. 4 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olie
- 1 eetlepel mosterd
- 8 augurken
- 200 gram kerstomaatjes
- Halve komkommer
- Halve puntpaprika
- 400 gram wortel
- Kleine rode ui
- IJsbergsla
Bereiding
- Schil de aardappelen of Boen de aardappelen goed schoon.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Kook de bleekselderij de laatste minuut mee met de aardappelen.
- Kook de eieren hard.
- Maak een dressing van citroensap, de olie, de mosterd en wat peper.
- Snijd de warme aardappelen in blokjes.
- Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en bleekselderij. Laat dit afkoelen.
- Snijd de augurken in plakjes.
- Snipper de rode ui.
- Was de tomaatjes. Halveer de tomaatjes
- Maak de wortelen schoon en rasp ze grof of snij ze julienne.
- Snij een stuk komkommer klein en een halve paprika in reepjes
- Was de ijsbergsla en laat de groente goed droog worden.
- Meng de augurken, tomaatjes, rode ui, wortel, komkommer, paprika en wat peper door de aardappelen.
- Verdeel de ijsbergsla over een schaal en schik de aardappelsalade erop.
- Pel de eieren en snijd ze in parten of plakjes. Leg de parten ei op de salade.
Geen zin om lang in de keuken te staan op een warme dag ? Maak deze heerlijke vegetarisch aardappelsalade en eet het in de tuin of tijdens een picknick.