Ingrediënten:
- 750 gr aardappelen
- 2 el (roer)bakken en braden
- 1 ui, fijngehakt
- 1 ½ l kippenbouillon (van tabletten)
- 250 gr diepvries tuinerwtjes
- 250 gr gerookte kipfilet
- 50 gr magere hamreepjes
- 2 el bieslook, gehakt
- 3 el peterselie, gehakt
- Peper
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Verhit 2 el vloeibare bakken en braden in een ruime soeppan en fruit de ui.
- Schep de aardappelblokjes erdoor, roerbak dit 2 minuten en giet de bouillon erbij.
- Laat dit 15 minuten zachtjes koken. Voeg de tuinerwtjes toe, laat ze even mee warmen en pureer de soep met een staafmixer.
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Roer de kipreepjes en de hamreepjes door de soep.
- Breng de aardappelsoep op smaak met wat peper.
- Voeg de bieslook en peterselie vlak voor het serveren toe. Variatie:
- Vervang de tuinerwten door prei of courgette
- Maak er een maaltijdsoep van door er nog wat meer groente aan toe te voegen.