Benodigdheden:
- 2 eieren
- roomkaas (met kruiden)
- 100 gram aardappelen
- ½ prei, in ringen
- ½ rode paprika
- olijfolie 1 eetlepel
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Snij de paprika in kleine blokjes.
- Klop in een grote schaal de eieren los, voeg 4 eetlepels roomkaas en peper toe. Klop vervolgens alles door elkaar.
- Bak de aardappelen in een koekenpan met de zonnebloemolie, doe de prei en paprika erbij en bak het geheel 1 minuut door.
- Voeg het eimengsel erbij en laat ongeveer 10 minuten zachtjes door bakken.
- Draai de tortilla met behulp van een deksel (spatel) om en bak de andere kant nog 2 minuten.
- Snij de tortilla in 4 punten.
Benodigdheden Boerensalade:
- ¼ komkommer
- 2 kleine tomaten
- klein stukje paprika (rood of groen )
- 1 kleine rode ui of 2 stengels bosui
- 20 gram feta kaas
- Peper en zout
- 2 eetlepels olijven naar keuze
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1/2 eetlepel olijfolie
- peper
- kappertjes (naar keuze)
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer, tomaten in blokjes (grof) en de paprika in (dunne) reepjes.
- Snijd de rode ui of bosui in dunne rondjes.
- Meng vervolgens alle groenten in een kom (schaal) en verkruimel de fetakaas over de salade.
- Versier de salade met zwarte olijven, kappertjes en de zelfgemaakte dressing.
- Dressing: meng de olijfolie, balsamicoazijn, peper (naar smaak) over de salade.