Aardappeltortilla met boerensla

Heeeeeerlijk

Benodigdheden:                                            

  • 2 eieren
  • roomkaas (met kruiden)
  • 100 gram aardappelen
  • ½ prei, in ringen
  • ½ rode paprika
  • olijfolie 1 eetlepel
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Snij de paprika in kleine blokjes.
  • Klop in een grote schaal de eieren los, voeg 4 eetlepels roomkaas en peper toe. Klop vervolgens alles door elkaar.
  • Bak de aardappelen in een koekenpan met de zonnebloemolie, doe de prei en paprika erbij en bak het geheel 1 minuut door.
  • Voeg het eimengsel erbij en laat ongeveer 10 minuten zachtjes door bakken.
  • Draai de tortilla met behulp van een deksel (spatel) om en bak de andere kant nog 2 minuten.
  • Snij de tortilla in 4 punten.

Benodigdheden Boerensalade:                                            

  • ¼ komkommer
  • 2 kleine tomaten
  • klein stukje paprika (rood of groen )
  • 1 kleine rode ui of 2 stengels bosui
  • 20 gram feta kaas 
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olijven naar keuze
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • peper
  • kappertjes (naar keuze)

Bereidingswijze:  

  • Snijd de komkommer, tomaten in blokjes (grof) en de paprika in (dunne) reepjes.
  • Snijd de rode ui  of bosui in dunne rondjes. 
  • Meng vervolgens alle groenten in een kom (schaal) en verkruimel de fetakaas over de salade.
  • Versier de salade met zwarte olijven, kappertjes en de zelfgemaakte dressing.
  • Dressing: meng de olijfolie, balsamicoazijn, peper (naar smaak) over de salade.