Voor 3 personen
Ingrediënten:
Voor de marinade:
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 kleine eetlepel honing
- 1 theelepeltje sambal oelek
- 1 theelepeltje djahé
- 1 theelepeltje komijn
- 2 eetlepels wokolie
Ingrediënten:
- 350 gram varkensschnitzel naturel (ongepaneerd)
- 1 gele paprika in reepjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 schaaltje shiitake paddenstoelen in stukjes (100-150 gram)
- 1 schaaltje sugar snaps (150 gram)
- 4 sjalotjes gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 3 stengels lente-ui/bosui in ringetjes
- 1 eetlepel wokolie
- Optioneel: Sesamolie/sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Snij de schnitzels in smalle, dunne reepjes.
- Maak een marinade van de ketjap manis, tomatenketchup, honing, sambal, djahé, komijn en wokolie en voeg het vlees hieraan toe.
- Laat het minimaal en uurtje marineren.
- Verwijder de topjes en eventueel de draadjes van de sugar snaps en blancheer ze een paar minuutjes in kokend water totdat ze beetgaar zijn. Spoel af met koud water en zet apart.
- Wok het vlees een minuutje of vier op hoog vuur zonder extra olie (zit al in de marinade). Haal het vlees vervolgens uit de pan en hou het apart.
- Giet een eetlepel wokolie in de wok en wok de sjalotjes en paprika een paar minuutjes. Voeg vervolgens de shiitake, sugar snaps en knoflook toe en wok een paar minuten mee tot alles beetgaar is. Voeg het vlees toe en verwarm kort mee.
- Haal de pan van het vuur.
- Eventueel kun je nu nog een theelepeltje sesamolie of geroosterde sesamzaadjes (even kort roosteren in een droge koekenpan) toevoegen voor die lekkere, nootachtige Oosterse smaak.
- Wil je iets meer "saus" voeg dan een beetje water en zo nodig nog een klein beetje ketjap toe.
- Lekker met een beetje zilvervliesrijst, bloemkoolrijst en/of ijsbergsla.