Biefstuk teriyaki

Met venkel en sugarsnaps

Voor 2 personen

Ingrediënten: 

  • 200 gram biefstuk of biefreepjes
  • 1 venkelknol
  • 300 gram sugarsnaps
  • 125 gram zilvervliesrijst of bloemkoolrijst
  • 1 eetlepel olie

Voor de marinade:

  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml mirin (rijstwijn)
  • 1 eetlepel honing
  • ½ cm gember
  • 1 klein teentje knoflook

Bereidingswijze:

  • Maak een marinade van de sojasaus, mirin en honing. Hak de gember en de knoflook fijn en voeg bij de marinade. Leg de biefstuk(reepjes) in de marinade en laat dit minimaal 1 uur marineren.
  • Kook de rijst of bloemkoolrijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij de venkelknol in grove stukken en maak de sugarsnaps schoon. Breng water aan de kook en kook de venkel en sugarsnaps een paar minuten. Doe in een wok een ½ eetlepel olie en wok de groenten hierin beetgaar. Voeg peper toe naar smaak.
  • Bestrijk de biefstuk(reepjes) met olie en bak om en om in een paar minuutjes goudbruin. Doe de biefstuk in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Giet de marinade in de pan en laat dit inkoken tot een dikkere saus.
  • Serveer de biefstuk met de saus, groenten en zilvervliesrijst/bloemkoolrijst.