Voor 4 personen
Ingrediënten:
- Kleine bloemkool
- Diverse groente, bijvoorbeeld: 1 paprika, 4 grote trostomaten, 500 gr gemengde diepvriesgroenten (wortel ,sperzieboontjes, mais)
- Grote ui
- Teentje knoflook
- 400 gr gemarineerde kipfilet
- 1 theelepel kerriepoeder
- Peper
Bereidingswijze:
- Snij de bloemkool in kleinere stukken en gebruik een keukenmachine om de bloemkoolroosjes fijn te malen.
- Snij de kipfilet in kleine reepjes.
- Pel de ui en de knoflook en snij ze fijn.
- Wok de reepjes in een grote wok totdat deze bruin en gaar zijn. Je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken aangezien de kipfilet al gemarineerd is.
- Haal de kipfilet uit de wok en houd de reepjes warm.
- Fruit de ui en de knoflook en snij ondertussen de paprika en tomaten in kleine stukjes.
- Doe de paprika en de tomaten in de wok en wok de groenten op hoog vuur een aantal minuten.
- Voeg vervolgens de diepvriesgroenten toe en wok deze mee totdat ze beetgaar zijn. Vervolgens kan de fijngemalen bloemkool erbij. Voeg peper en kerrie toe.
- Roer dit goed door elkaar en roerbak dit vervolgens nog ± 5 minuten.
- Schep de bloemkool-groente-couscous op de borden en leg de kipfiletreepjes erboven op. Lekker met een beetje zoete chilisaus.