Ingrediënten:
Voor de currypasta:
- 1 el olijfolie
- rode peper
- verse gember (3cm)
- 2 teentje knoflook
- 2 sjalotjes
- 2 el garam masala
- 1 el kurkuma
- 1 el komijnzaad
- 1 tl paprikapoeder
- peper
Overig:
- de zelfgemaakte currypasta
- 400 ml kookroom light
- 500 gram bloemkool
- 2 flinke handen spinazie
- koriander als je dat lekker vindt
Bereidingswijze:
- Maak eerst de currypasta door alle ingrediënten (fijn gesneden) bij elkaar in een keukenmachine te doen en dit te vermalen tot een pasta.
- We kunnen nu aan de gang met de curry. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Verwarm de pan en doe hier de currypasta in. Verwarm deze even twee minuten zodat alle smaken vrij komen. Voeg hier dan vervolgens de room aan toe en meng dit goed door elkaar. Voeg hier de bloemkool aan toe en laat dit 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de spinazie toe en roer dit nog even door. Serveer het geheel met een zilvervlies rijst en gebruik de koriander eventueel als garnering.