Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 400 gram bloemkool(rijst)
- 70 gram taugé
- 2 lente uitjes, fijngesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 0,5 rode peper, fijngesneden
- 1 cm gember, fijngeraspt
- 200 gr (grote jumbo) garnalen
- 100 gr haricots verts
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl korianderpoeder
- Flinke scheut ketjap
- Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Wanneer je niet de kant en klare versie hebt gekocht: maak de bloemkool schoon en maal het fijn in de keukenmachine.
- Fruit de helft van de ui, knoflook, gember en peper in een beetje olie.
- Voeg de garnalen met wat peper toe. Haal ze er uit en houd ze warm door ze af te dekken met wat aluminiumfolie.
- Neem het een andere pan en fruit de uien, de koriander-/kerriepoeder en sambal kort met wat olie.
- Voeg de boontjes, taugé, bloemkoolrijst en een flinke scheut ketjap toe en roerbak dit mee.
- Voeg de garnalen toe en schep het geheel om.
- Garneer met de lente ui.
Variatietip: Wil je een vleesvariant, kies voor kip of biefstukreepjes.