Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gram magere baconblokjes
- 2 gesnipperde uien
- 400 gram boerenkool
- 300 gram aardappels
- Geraspte kaas – 30+
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de aardappelen en stamp ze fijn, breng deze op smaak
- Bak de baconblokjes in een wok in de olie in 1 – 2 minuten
- Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee
- Voeg de (gewassen) boerenkool in 2 – 3 porties toe en laat al omscheppend in 6 – 8 minuten slinken
- Plaats eerst een klein deel van de aardappelpuree op de bodem van de ovenschaal en lepel daarna de wokboerenkool met bacon er op.
- Schep daarna de rest van de aardappelpuree er (losjes) bovenop, en strooi de geraspte kaas er over heen.
- Plaats het geheel ca. 15 minuten in de oven tot de kaas crispy is.