Bonenschotel met zalm en ei

Peulvruchten anders

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gr snijbonen, gewassen en in stukjes gesneden
  • 350 gr witte bonen
  • 165 gr kidneybonen (de bonen goede af spoelen in een vergiet en uit laten lekken)
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 cm verse gember, in stukjes gesneden
  • 1 verse rode peper
  • 1/2 limoen
  • 1 scheutje olijfolie
  • 4 eieren

Bereidingswijze:

  • Zet de koekepan met de olijfolie op hoog vuur, en voeg de knoflook toe. Fruit deze ongeveer 1 min.
  • Doe de snijbonen, gember en rode peper erbij. Wok dit ongeveer 5 min. Voeg daarna de bonen, sojasaus en (de uitgeperste) limoen toe.
  • Laat dit ongeveer 5 min. op het vuur staan en voeg dan de in stukjes gesneden zalm toe. Doe dit ongeveer 3 min. op laag vuur.
  • Pocheer ondertussen de eieren.
  • Eieren pocheren: Doe per ei een boterhamzakje in een beker. Breek daarin het ei en sluit het boterhamzakje af. Leg dit in een pan met kokend water voor ongeveer 3 a 5 minuten (je kunt meerdere eieren tegelijkertijd meekoken).
  • Haal de eieren uit de boterhamzakjes en laat ze even uitlekken.
  • Leg het ei bovenop de bonenschotel met eventueel een schijfje limoen.