Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gr snijbonen, gewassen en in stukjes gesneden
- 350 gr witte bonen
- 165 gr kidneybonen (de bonen goede af spoelen in een vergiet en uit laten lekken)
- 150 gr gerookte zalm
- 1 teentje knoflook
- 1 el sojasaus
- 1 cm verse gember, in stukjes gesneden
- 1 verse rode peper
- 1/2 limoen
- 1 scheutje olijfolie
- 4 eieren
Bereidingswijze:
- Zet de koekepan met de olijfolie op hoog vuur, en voeg de knoflook toe. Fruit deze ongeveer 1 min.
- Doe de snijbonen, gember en rode peper erbij. Wok dit ongeveer 5 min. Voeg daarna de bonen, sojasaus en (de uitgeperste) limoen toe.
- Laat dit ongeveer 5 min. op het vuur staan en voeg dan de in stukjes gesneden zalm toe. Doe dit ongeveer 3 min. op laag vuur.
- Pocheer ondertussen de eieren.
- Eieren pocheren: Doe per ei een boterhamzakje in een beker. Breek daarin het ei en sluit het boterhamzakje af. Leg dit in een pan met kokend water voor ongeveer 3 a 5 minuten (je kunt meerdere eieren tegelijkertijd meekoken).
- Haal de eieren uit de boterhamzakjes en laat ze even uitlekken.
- Leg het ei bovenop de bonenschotel met eventueel een schijfje limoen.