Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden (400 gram)
- 400 gr voorgekookte krieltjes, gehalveerd
- 250 gr champignons, in kwarten gesneden
- 4 broccoli, in kleine roosjes gesneden, de stronk geschild en in plakjes
- 1 gele en rode paprika, in repen gesneden
- paprikapoeder
- boter of olie om in te bakken
- peper uit de molen
Voor de saus:
- 30 gr boter
- 1 ui, gesnipperd
- 30 gr bloem
- 1 kippenbouillontablet
- 250 ml kookvocht van de broccoli
- 50 gr geraspte 30+ kaasVerder
- nodig: ondiepe ovenschaal, grote koekenpan
Bereidingswijze:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli beetgaar, Giet af, vang 250 ml kookvocht op en laat de broccoli uitlekken in een zeef. Bestrooi de kipfilet met wat paprikapoeder en peper. Verhit een koekenpan met wat boter en bak de kipfilet rondom goudbruin.
- Schep uit de pan op een bord en zet opzij. (de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, hij gaat straks nog in de oven). Voeg indien nodig nog wat extra boter toe in de koekenpan en bak de krieltjes goudbruin. Breng de aardappels op smaak met paprikapoeder en peper. Voeg als de aardappels halverwege zijn, de champignons toe en bak even mee.
- Voeg dan de paprika toe en bak nog een minuut verder. Voeg tot slot de broccoli en kip toe, roer even door en zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Smelt ondertussen de boter in een pan en fruit de ui hierin totdat hij zacht is. Zet het vuur laag zodat de boter en ui niet kleuren. Voeg de bloem toe en bak even mee om te laten garen.
- Verkruimel de bouillontablet erover en voeg al roerend zoveel kookvocht toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt (je hoeft niet perse al het kookvocht te gebruiken). Laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm totdat de kaas gesmolten is
- Schep de aardappels, kip en groenten in de ovenschaal en schenk de saus eroverheen.
- Bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant licht begint te kleuren en de saus iets is ingedikt. Laat voor het serveren zeker 10 minuten afkoelen.