Ingrediënten:
- 500 gram broccoli
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 200 gram hamlapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine of olie
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels Kookroom light
- ½ bouillontablet (met minder zout)
- 120 gram volkoren couscous
- 1 eetlepel olie
- ras el hanout (van Euroma/Jonnie Boer = optioneel)
Bereidingswijze:
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Bak het vlees al omscheppend in de margarine of olie bruin.
- Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kookroom toe en stoof de broccoli gaar.
- Breng 200 ml. water met het ½ bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli erbij.