Benodigdheden;
- 2 takjes verse basilicum
- 35 ml extra vierge olijfolie
- 2 augergines
- 1 doosje met mini-buffelmozzarella
- 2 rijpe trostomaten
- zest van een ½ citroen
- peper
- grillpan
Bereiding;
- Snij de aubergines in plakken van 1 cm
- Haal de blaadjes van de basilicum, leg ze samen met de olijfolie in een maatbeker en meng met de staafmixer tot een groene olie. Breng op smaak met peper.
- Dep de aubergines droog met keukenrol en grill de plakken in een grillpan goudbruin en gaar.
- Leg de aubergines op een bord.
- Halveer de mozzarella en verdeel deze over de aubergine.
- Snijd de tomaten in vieren, haal de zaadjes eruit en leg deze apart. Snijd het vruchtvlees in superkleine blokjes.
- Verdeel de tomatenblokjes over de aubergine.
- Schenk er wat balilicum-olie overheen. Garneer met wat tomatenzaadjes en citroenzest.