Buffel Caprese

Met aubergine 10-11 stuks

Benodigdheden;

  • 2 takjes verse basilicum
  • 35 ml extra vierge olijfolie
  • 2 augergines
  • 1 doosje met mini-buffelmozzarella
  • 2 rijpe trostomaten
  • zest van een ½ citroen
  • peper
  • grillpan

Bereiding;

  • Snij de aubergines in plakken van 1 cm
  • Haal de blaadjes van de basilicum, leg ze samen met de olijfolie in een maatbeker en meng met de staafmixer tot een groene olie. Breng op smaak met peper.
  • Dep de aubergines droog met keukenrol en grill de plakken in een grillpan goudbruin en gaar.
  • Leg de aubergines op een bord.
  • Halveer de mozzarella en verdeel deze over de aubergine.
  • Snijd de tomaten in vieren, haal de zaadjes eruit en leg deze apart. Snijd het vruchtvlees in superkleine blokjes.
  • Verdeel de tomatenblokjes over de aubergine.
  • Schenk er wat balilicum-olie overheen. Garneer met wat tomatenzaadjes en citroenzest.