Champignonsoepje

Mmmmm

Ingrediënten:

  • 250 g verse champignons
  • 40 g boter of margarine
  • 40 g bloem
  • ½ l magere melk
  • ½ l vleesbouillon (zelfgemaakt of een bouillonblokje)
  • 2 eetlepels kookroom light
  • peper, 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 eetl. gehakte noten

Bereidingswijze:

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter of de margarine en fruit de champignons enkele minuten.
  • Bestrooi  ze daarna met bloem en bak ze lichtbruin.
  • Voeg de mager melk en de bouillon al roerend toe, breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken.
  • Maak de soep af met de kookroom light en breng hem op smaak met peper.
  • De soep garneren met peterselie en noten.

Als hoofdmaaltijd aangevuld met wat stokbrood en salade