Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 150 gr rucola
- 1 grote ui
- 2-3 tenen knoflook
- 2 bouillonblokjes
- Rauwe ham of magere spekblokjes
- Peper naar smaak
- Evt 2 lepels Boursin cuisine light
Bereidingswijze:
- Bak eerst de plakjes rauwe ham of spekblokjes knapperig.
- Haal ze uit de pan zodra ze gebakken zijn en bewaar apart.
- Doe een lepel olie in een ruime soeppan en fruit de ui en de knoflook.
- Snijd ondertussen de courgettes in plakjes.
- Bak vervolgens de courgette mee met het uit/knoflook mengsel en verkruimel de bouillonblokjes er boven.
- Doe 12 dl in de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van de warmteborn en pureer hem met een staafmixer.
- Voeg beetje bij beetje de rucola toe en pureer nogmaals met de staafmixer.
- Voeg peper naar smaak toe en of naar wens 2 lepels Boursin cuisin light.
- Serveer de soep met de uitgebakken ham of spekjes.
- Wil je van de soep een echte maaltijd soep maken? Voeg dan per persoon nog een aardappel in stukjes toe en 1 ons vlees of vis per persoon en laat deze meekoken met de courget. Verleng de kooktijd dan iets.