Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 Courgette
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram mager gehakt
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
- champignons
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel sambal
- 1 takje verse basilicum
- (eventueel 1 eetlepel olijfolie; vaak niet nodig i.v.m. vet uit gehakt)
Bereidingswijze:
- Gebruik een spiraalsnijder (spirelli) of snijd de courgette in blokjes (je kunt ook courgette spaghetti kan en klaar kopen)
- Verhit in een wok olijfolie en bak hierin het gehakt, de ui, champignons en knoflook
- Voeg vervolgens de roerbakgroenten, tomatenpuree en sambal toe
- Laat op laag vuur zachtjes koken
- Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet hierover kokend water.
- Serveer de saus op de courgette spaghetti. Voeg als laatste de basilicumblaadjes toe.