Courgette spaghetti met saus

Eet smakelijk!

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 Courgette
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram mager gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
  • champignons
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 takje verse basilicum
  • (eventueel 1 eetlepel olijfolie; vaak niet nodig i.v.m. vet uit gehakt)

Bereidingswijze:

  • Gebruik een spiraalsnijder (spirelli) of snijd de courgette in blokjes (je kunt ook courgette spaghetti kan en klaar kopen)
  • Verhit in een wok olijfolie en bak hierin het gehakt, de ui, champignons en knoflook
  • Voeg vervolgens de roerbakgroenten, tomatenpuree en sambal toe
  • Laat op laag vuur zachtjes koken
  • Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet hierover kokend water.
  • Serveer de saus op de courgette spaghetti. Voeg als laatste de basilicumblaadjes toe.