Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2-3 courgettes (gewassen en in stukken)
- 3 zoete uien (in blokjes)
- 1 flinke kruimige aardappel (in stukken gesneden)
- 1 teen knoflook
- 1 el bieslook
- 1 el peterselie
- 1 theel. Kurkuma
- 1 theel. olijfolie
- Zwarte peper naar smaak
- 1 bouillonblokje (minder zout) rund
- 1 bouillonblokje (minder zout) groente
Bereidingswijze:
- Verhit hde olijfolie in een grote pan en voeg de blokjes ui en het geperste teentje knoflook toe en bak 2-3 minuten.
- Voeg daarna de courgetteblokjes toe en bak even kort mee.
- Zet het vuur zachter en voeg de kurkuma, 1L gekookt water en de twee bouillonblokjes toe en roer goed door.
- Nu kunnen ook de stukken aardappel in de pan en het vuur weer wat hoger. (Laat de soep zachtjes doorkoken.)
- Zodra de stukken aardappel gaar zijn, zet dan het vuur uit en voeg het bieslook, peterselie en zwarte peper naar smaak toe.
- Pureer met de staafmixer de soep tot een egale massa.