Courgettesoep

Oppepper!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2-3 courgettes (gewassen en in stukken)
  • 3 zoete uien (in blokjes)
  • 1 flinke kruimige aardappel (in stukken gesneden)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie
  • 1 theel. Kurkuma
  • 1 theel. olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 bouillonblokje (minder zout) rund
  • 1 bouillonblokje (minder zout) groente

Bereidingswijze:

  • Verhit hde olijfolie in een grote pan en voeg de blokjes ui en het geperste teentje knoflook toe en bak 2-3 minuten.
  • Voeg daarna de courgetteblokjes toe en bak even kort mee.
  • Zet het vuur zachter en voeg de kurkuma, 1L gekookt water en de twee bouillonblokjes toe en roer goed door.
  • Nu kunnen ook de stukken aardappel in de pan en het vuur weer wat hoger. (Laat de soep zachtjes doorkoken.)
  • Zodra de stukken aardappel gaar zijn, zet dan het vuur uit en voeg het bieslook, peterselie en zwarte peper naar smaak toe. 
  • Pureer met de staafmixer de soep tot een egale massa.