Voor 4 personen. Ja, je leest het goed: roomsaus, maar dan wel een Fit & Slanke versie.
Ingrediënten:
- 4 ons kipfilet in blokjes
- 1 groot bakje champignons in schijfjes gesneden
- 1 bouillontablet Bospaddenstoelen (AH)
- 200 ml kookroom (7% vet)
- 4 courgettes
- 2 gesnipperde uitjes
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- peper
Bereidingswijze:
- Doe een scheutje olijfolie in de pan.
- Bak hierin de kipfilet mooi bruin en voeg een gesnipperd uitje toe.
- Bak in een andere pan de champignons en voeg deze bij de kipfilet.
- Breng op smaak met wat peper.
- Gebruik ondertussen de spirelli om van de courgettes courgetti te maken.
- Kruimel het bouillontablet over het kip-champignonmengsel en schenk de kookroom erbij.
- Laat het geheel een beetje inkoken.
- Wok tenslotte de courgetti, samen met het andere gesnipperde uitje en een teentje knoflook heel licht.
- Serveer het geheel met een lekkere groene salade.