Dressings en dippers/salades

Heerlijk....

Basis dressing

  • 2/3 magere yoghurt
  • 1/3 halfvolle slasaus
  • Maak op smaak met een beetje zoetstof en peper.
  • Knoflook dressing: uitgeperste knoflook in peterselie of bieslook en een uitje
  • Whisky dressing: ½ dopje whisky, tabasco en tomaten ketjup
  • Mosterd dille dressing: mosterd, beetje citroensap en verse dille
  • Balsamico dressing: doe er balsamico azijn bij

Basis dipper

  • 1/3 Calvé/Remia friteslijn
  • 2/3 magere kwark
  • Maak op smaak met een beetje honing of zoetstof en peper
  • Knoflook dipper: uitgeperste knoflook in peterselie of bieslook en een uitje
  • Whisky dipper: ½ dopje whisky, tabasco en tomaten ketjup
  • Mosterd-dille dipper: mosterd, beetje citroensap en verse dille

 

Eiersalade                                    

  • Basis dipper                                      
  • Gekookt(e) ei(eren)                           
  • Versnipperde zoete ui                        
  • Bieslook                                             

Tonijnsalade

  • Basis dipper
  • Blikje tonijn op waterbasis
  • Stengel bleekselderij
  • Groene appel

Zalmsalade                                       

  • Basis dipper                                       
  • Blikje zalm                                          
  • Rood uitje
  • Augurk
  • Verse dille

Ham-prei salade

  • Basis dipper
  • Ham en prei klein snijden

 

Yoghurt dressing

  • 150 ml magere yoghurt
  • 2 eetl. witte wijnazijn (of citroensap)
  • 1 eetl.  verse munt, fijngehakt
  • 1 eetl. verse peterselie, fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper