Ingrediënten:
- Kippendijtjes (ongeveer 800 gram)
- 200 gram rode linzen
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- Naalden van 2 takjes rozemarijn (eventueel uit een potje)
- 500 ml water met 1 blokje kippenbouillon
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Kies een pan die zowel op het fornuis als in de oven kan (ik heb een gietijzeren pan gebruikt).
- Zet de pan op middel tot laag vuur, schenk de olie erin en fruit de ui 6-8 minuten.
- Doe de knoflook, rozemarijn en peper erbij en bak 5 minuten zachtjes.
- Voeg de linzen en de bouillon toe en roer goed door.
- Bestrooi de kippendijtjes en peper en leg ze in de pan, zo dat ze boven de vloeistof uitkomen. Breng aan de kook en zet dan de pan in de oven zonder deksel.
- Controleer na 1 uur of de kip gaar is en de linzen zacht zijn. Is dat niet het geval, zet nog 10-15 minuten in de oven.
Serveer met een simpele salade.