Tomatensoep

Tussendoortje

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 140 gr. tomatenpuree
  • 2  groente bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 kilo trostomaten
  • 3 laurierblaadjes
  • peper 

Bereidingswijze:

  • Doe de tomaten ongeveer een halve minuut in een pan heet water en ontvel de tomaten.
  • Doe het water voor de bouillon in de pan en zodra het  water heet is doe je de bouillonblokjes erbij.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook op halfhoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree  toe en verhit al roerend circa 1 minuut op hoog vuur.
  • Voeg de stukjes tomaat toe en roer dit alles door elkaar. Schenk de bouillon erbij en voeg daarbij de 3 blaadjes laurier.
  • Laat de soep circa 25 minuten koken op halfhoog vuur.
  • Verwijder de laurier en pureer de soep. Breng op smaak met een beetje peper.