Ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 140 gr. tomatenpuree
- 2 groente bouillonblokjes
- 1 liter water
- 1 kilo trostomaten
- 3 laurierblaadjes
- peper
Bereidingswijze:
- Doe de tomaten ongeveer een halve minuut in een pan heet water en ontvel de tomaten.
- Doe het water voor de bouillon in de pan en zodra het water heet is doe je de bouillonblokjes erbij.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook op halfhoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe en verhit al roerend circa 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg de stukjes tomaat toe en roer dit alles door elkaar. Schenk de bouillon erbij en voeg daarbij de 3 blaadjes laurier.
- Laat de soep circa 25 minuten koken op halfhoog vuur.
- Verwijder de laurier en pureer de soep. Breng op smaak met een beetje peper.