Voorgerechten
Champagnecocktail met aardbei en sinaasappel
- doosje aardbei
- 200 ml vers sinaasappelsap
- champagne
Bereidingswijze
Was de aardbeien mix ze met een staafmixer. Pers de sinaasappels en mix deze met de aardbeien tot een gladde saus. Verdeel het over 4 glazen en vul deze bij met champagne. Zet op een prikker een aardbei in het glas.
Amuse
Brood sushi’s met wild paté
- 4 sneetjes casino wit
- wildpaté
- bieslook
Bereidingswijze
Verwijder van 4 casinoboterhammen de korstjes en rol ze met een deegroller plat. Besmeer ze met wildpaté en rol ze met een bieslookstengeltjes op in een rolletje. Snijd ze door midden en presenteer ze op kleine schoteltjes bij de cocktail.
Voorgerechten
Salade met wildpaté
- wildpaté 4 kleine plakjes
- 1 zakje sla
- 1 rode ui
- doosje cherry tomaatjes
- doosje rode besjes
Dressing van cranberry saus.
Bereidingswijze
Maak 4 grote borden op met sla, rode gesneden ui, cherry tomaatjes gesneden in vieren en twee kleine stukjes wild paté. Garneer met rode besjes en cranberry saus.
Rundvleesbouillon met omelet reepjes
Bereidingswijze
Laat de soep 2 uur trekken, afkoelen. Gooi soepgroente etc weg en haal het vlees eruit. Zeef de soep door een keukendoek.
Maak de dag zelf een dunne omelet, snijd na afkoelen de omelet in dunne reepjes.
Verwarm de soepkommen of borden tijdens het diner in warm water op zodat de soep goed warm blijft. Gooi de omelet reepjes bij de soep en dien de soep in voorverwarmde kommen of borden op.
Spoom
Schep in een champagneglas een klein bolletje citroenijs en schenk daarop de rest van de champagne die over is van de amuse.
Hoofdgerecht
Konijn op Limburgse wijze
- 4 konijnen bouten
- 2/3 deel Azijn
- ui
- 4 blaadjes laurier en 4 kruidnagel
- 1/3 deel water
Bereidingswijze
Doe de kruiden, ui, azijn, water en de konijn in een kom, let erop dat de konijn onder azijn met water staat, gedurende 24 uur.
Dep de konijn goed droog met keukenrol en wrijf hem in met peper en zout.
Schroei de konijn dicht in een beetje boter. Gooi er vervolgens opnieuw azijn, 2 laurier, 3 kruidnagels en 3 eetlepels stroop bij. Roer de stroop er doorheen en laat alles 2 uur sudderen.
Parijse aardappels
Bereidingswijze
Kook volgens de verpakking de Parijse aardappeltjes.
Julienne worteltjes
Bereidingswijze
Maak de wortels schoon en snijd ze heel fijn klein. Gooi ze in kokend water en kook ze in ongeveer 5 min. gaar.
De 4 borden maak je vervolgens op met de konijn, Parijse aardappeltjes en de julienne worteltjes.
Eventueel in extra dekschalen: sperzieboontjes en/of zelfgemaakte appelmoes.
Nagerecht
Aardbeien shake
- 500 gram aardbeien
- 2 dl. spa rood
- 1/3 liter yoghurt
- citroensap
- zoetstof
Bereidingswijze
Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Doe er de yoghurt en eventueel zoetstof bij.
Aanvullen met spa en een beetje citroensap.
Smakelijk eten