Voor 5 personen
Ingrediënten:
- scheutje olijfolie
- 1 kilo uien in dunne ringen gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 en ½ liter runderbouillon
- 250 ml droge witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- peper
- geraspte 30+ kaas ter garnering
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem.
- Voeg de uien toe en vak de uien totdat ze goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren.
- Voeg daarna het teentje knoflook toe. Voeg nu de bouillon en de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de laurierblaadjes toe en breng op smaak met peper.
- Doe een deksel op de pan en laat minimaal 25 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over de soepkommen
- Garneer het geheel met de geraspte kaas.