Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 200 g fijngesneden prei
- 100 g spinazie
- 100 g boerenkool
- 1 winterwortel
- 75 gram half gedroogde tomaatjes
- 5 eieren
- 150 g Griekse feta
- olijfolie
- pikante paprikapoeder
- cayennepeper
- peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de wortels in dunne plakjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op halfhoog vuur en smoor de uien, knoflook, prei en wortel in 10 minuten gaar.
- Voeg de fijngesneden boerenkool en spinazie toe en smoor alles nog een aantal minuten tot de bladgroenten geslonken zijn.
- Giet het overtollig vocht af en schep de groenten in een grote schaal en laat iets afkoelen.
- Kluts de eieren met peper, pikante paprikapoeder en wat cayennepeper. Schep het eiermengsel, de verkruimelde fetakaas en stukjes half gedroogde tomaatjes door de groenten.
- Vet een ondiepe vlaai- of quichevorm in met olie.
- Verdeel het eier-/groentemengsel over de vorm en zet de vorm in het midden van de oven.
- Bak de frittata in circa 40 minuten gaar.
- Laat de frittata even rusten voordat je deze in punten snijdt.