Gazpacho

Komkommersoep met gambas

Ingrediënten:

  • 1/2 komkommers
  • 200 ml Griekse Yoghurt 0% vet
  • 200 ml creme fraiche light
  • 200 ml kippenbouillon (minder zout)
  • 2-3 druppels tabasco
  • 1,5 eetl gehakte munt
  • 2 eetl gehakte verse bieslook
  • 2 eetl verse gehakte dille
  • 10 ml olijfolie
  • 300 gr middelgrote rauwe, gepelde gamba's
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1/2 stuks rode chilipeper
  • 2 el gehakte bladpeterselie

Bereidingswijze:

  • Schil de komkommers in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten er uit. Houd een 1/2 kokommer over voor de opmaak van de borden. Hak de rest grof en doe ze samen met de yoghurt, creme fraiche, bouillon, tabasco, zout en alle kruiden in de blender. Blend glad.
  • Doe de soep in een kom en laat goed koud worden in de koelkast.
  • Schil van de achtergehouden komkommer dunne slierten ter decoratie. Leg op een bord en zet weg.
  • Verhit voor de knoflookgamba's de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe de gamba's, knoflook, chilipeper er bij en bak de gamba's tot ze net gaar zijn. Breng op smaak en meng de peterselie er door.
  • Maak er een nestje in van de slierten komkommer en leg hier de gamba's op.
  • Serveer het gerecht door de soep in de kommen te gieten.