Gepofte gevulde aardappel

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 4 grote aardappels
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl magere yoghurt
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • versgemalen peper
  • 50 g geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C als de aardappelen in de oven gepoft worden.

  • Was de aardappelen en prik de schil hier en daar in met een vork. Bestrijk de aardappelen, bij ovengebruik, met olijfolie en verpak ze in aluminiumfolie.

  • Pof ze gaar in 45-50 minuten in het midden van de oven. Bij poffen in de magnetron worden de aardappelen alleen ingeprikt en wordt geen olijfolie of aluminiumfolie gebruikt. Leg de aardappelen uit elkaar in een lage magnetronschaal en pof ze onafgedekt op 800 Watt 8-10 minuten.

  • Bak de spekblokjes licht krokant in een hete koekenpan.

  • Halveer de aardappelen.

  • Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook en peper door de spekjes.

  • Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappelen en strooi de kaas erover.

  • Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal en zet ze even onder een hete ovengrill of in de nog hete oven tot de kaas gesmolten is.