Ingrediënten:
- 5 rode of gele paprika’s
- 1 ui,
- 1 teentje knoflook
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd
- 1 courgette
- 2 tomaten.
- 150 g couscous
- olijfolie
- 2 eetlepel geschaafde Parmezaanse kaas
- 1 theelepel gemalen komijn
- 350 gram kipfilethaasjes
- kipkruiden.
- beetje olie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bovenkant van 4 paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet ze rechtop in een ovenschaal. Snijd de overgebleven paprika en de 4 bovenkantjes, de ui, knoflook, chilipeper en courgette fijn.
- Kook water en wel daarin de couscous. Bak de ui, knoflook en chilipeper in wat olie in 6 minuten zacht. Voeg een theelepel gemalen komijn toe en vervolgens de courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee.
- Snij de tomaten in blokjes en voeg toe. Meng de couscous en groenten door elkaar en schep dit mengsel in de gehalveerde paprika’s.
- Bestrooi ze met een klein beetje Parmezaanse kaas. Bak ze in 20 minuten gaar in de oven. Je kunt eventueel een beetje water in de ovenschaal doen zodat de paprika’s wat beter gaar worden.
Bereidingswijze kipspiesjes:
- Rijg de kipfilethaasjes aan 8 sateprikkers en bestrooi ze met kipkruiden.
- Vet de grillpan in en bak de spiesjes in 10-12 minuten gaar en bruin.
Lekker om er een frisse salade van bv ijsbergsla, komkommer en tomaat bij te eten.