Ingrediënten:
- 300 gr rundvlees
- 25 gr olie
- 3 ui in ringen
- 2 t knoflook fijn
- 2 rode paprika in reepjes
- 1 el paprikapoeder
- 2 el bloem
- 1 bl tomatenpuree 70 gr
- 1 ½ l bouillon rund of kip
- 2 blaadjes laurier
- 600 gr aardappel vastkokend
- 400 gr tomaatblokjes
Bereidingswijze:
- Bestrooi het vlees met peper & zout en bak het in de olie, bak de knoflook en de ui, paprika 5 min langzaam aan.
- Doe de paprikapoeder,bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 minuten mee.
- Voeg de bouillon en laurier toe en laat 2 ½ uur zachtjes koken.
- Voeg de aardappels toe en laat deze gaar worden, ongeveer 20 min. Op het laatst tomaatblokjes en op smaak brengen.
- Eventueel serveren met wat zure room/kookroom light en peterselie.
- Je kunt natuurlijk altijd wat andere groenten toevoegen die je lekker vind of nog hebt liggen, doe dit dan samen met de aardappels. Kijk bij Zin in!