Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 gram aardappelen
- 1 kg groen kool/savooiekool
- Scheutje half volle melk
- Peper, nootmuskaat,
- Beetje olie
- 4 kabeljauwhaasjes
- Dille
- Kleine ui
- 2 eetlepels volkoren meel
- 2 theelepels grove mosterd
- 120 ml. water
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de kool fijn en schil de aardappelen. Kook ze samen 20 minuten in een pan met ruim water.
- Doe de kabeljauw in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en dille. Zet ze in de oven voor 15-20 minuten.
- Fruit de ui en voeg het meel toe. Voeg geleidelijk onder goed roeren het water toe. Even laten koken en de mosterd erdoor roeren.
- Stamp de aardappelen en de groene kool met een klein beetje kookvocht of een scheutje melk fijn. Voeg nootmuskaat en een beetje peper toe.