Groente-ratatoulle

Eet smakelijk!

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 3 grote uien
  • 3 grote tomaten
  • 1 paprika
  • Teentje knoflook
  • 300 gram mager rundergehakt
  • Italiaanse kruiden gedroogd of vers (of allebei) bv basilicum, rozemarijn, tijm
  • 700 ml passata di pomodoro (bv Jumbo biologische)
  • 100 ml kookroom 7%
  • olie

Bereidingswijze

  • Snijd de uien en de groenten in grove stukken en de knoflook fijn.
  • Kruid het gehakt met peper en bak het rul.
  • Voeg de uien toe en roerbak deze 2 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de groenten toe en roerbak een aantal minuten.
  • Voeg de passata toe en roer goed door.
  • Snijd de verse kruiden fijn en voeg naar smaak  toe aan de saus (of voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe).
  • Laat de ratatouille 20 minuten garen.
  • Voeg tot slot de kookroom toe en roer goed door.
  • Serveer met met krieltjes uit de airfryer.