Voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 3 grote uien
- 3 grote tomaten
- 1 paprika
- Teentje knoflook
- 300 gram mager rundergehakt
- Italiaanse kruiden gedroogd of vers (of allebei) bv basilicum, rozemarijn, tijm
- 700 ml passata di pomodoro (bv Jumbo biologische)
- 100 ml kookroom 7%
- olie
Bereidingswijze
- Snijd de uien en de groenten in grove stukken en de knoflook fijn.
- Kruid het gehakt met peper en bak het rul.
- Voeg de uien toe en roerbak deze 2 minuten mee.
- Voeg vervolgens de groenten toe en roerbak een aantal minuten.
- Voeg de passata toe en roer goed door.
- Snijd de verse kruiden fijn en voeg naar smaak toe aan de saus (of voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe).
- Laat de ratatouille 20 minuten garen.
- Voeg tot slot de kookroom toe en roer goed door.
- Serveer met met krieltjes uit de airfryer.