Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tomaten
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- Peper
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Wrijf de courgettes in met 1 eetlepel olie en leg ze in een ovenschaal. Bak de courgettes in het midden van de oven in circa 15 minuten.
- Fruit intussen de fijngesneden knoflook en gesnipperde ui in de rest van de olie in ongeveer 2 minuten glazig. Voeg de oregano, tomatenpuree en de in blokjes gesneden tomaten toe en laat het 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper.
- Haal na 15 minuten de courgettes uit de oven en laat ze iets afkoelen. Maak op elke centimeter een inkeping tot bijna op de onderzijde. Schep met een lepeltje het tomatenmengsel in de inkepingen en bestrooi met de kaas. Zet de courgettes opnieuw in de oven en bak ze gaar in ongeveer 15 minuten.