Ingrediënten:
Deeg
- 200 gram volkoren (spelt)meel
- 190 gram magere kwark
- 1 theelepel bakpoeder
- 10 gram boter
Vulling
- 400 gram kip(dij)filet
- 400 gram (diepvries)broccoli
- 250 gram prei
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika (150 gram)
- 1 gele paprika (150 gram)
- 3 eieren
- 200 ml. melk
- 150 gram magere kwark
- Kipkruiden
- Beetje zwarte peper
- 50 gram geraspte kaas
- Eetlepel olie
Bereidingswijze:
- De ingrediënten voor het deeg door elkaar kneden en afgedekt 30 min. in de koelkast zetten.
- Ondertussen snij je het vlees in blokjes en was je de groentes. Snij de broccoli en champignons in kleine stukjes en snij de prei in fijne ringen. De paprika halveren en de zaadlijsten eruit halen. In kleine reepjes snijden.
- De oven voorverwarmen op 200 graden.
- Verhit de olie en bak de kipblokjes met kipkruiden in een ruime pan. Voeg de groenten toe en laat 10 minuten stoven.
- De eieren vermengen met de kwark, melk en een snufje peper.
- Vet een taartvorm/springvorm in, rol het deeg uit en bekleed de taartvorm.
- Doe het kip/groentemengsel in de vorm en giet het eimengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas en doe het geheel 30 minuten bakken in de oven. Lekker smullen maar!
Lekker met een groene salade.