Hachee traditioneel

Lekker!

Ingrediënten:

  • 500 gr magere runderlappen
  • 4 uien
  • peper
  • 1 vleesbouillontablet
  • vloeibare margarine
  • 30 gr bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze:

  • Snijd de runderlappen in dobbelsteentjes van ca. 2,5 x 2,5 cm en bestrooi ze licht met peper
  • Pel de uien en snijd ze in ringen
  • Breng 4dl water aan de kook met bouillontablet, ca 5 min. zachtjes laten koken
  • Intussen in braadpan margarine verhitten, uien toevoegen en 3 minuten zachtjes fruiten. Uit de pan nemen en boter opnieuw verhitten, vlees toevoegen en al omscheppend op matig hoog vuur in ca. 5 min. lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en al omscheppend nog ca. ½ minuut meebakken.
  • Aan vlees toevoegen: uien, hete bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, appelstroop en azijn. Al roerend aan de kook brengen en met deksel op de pan op laag vuur ca. 2,5 uur zachtjes laten stoven tot het vlees helemaal gaar is, af en toe omscheppen.
  • Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. In kopje maïzena met 1 eetlepel koud water binden en tot glad papje roeren. Al roerend aan kokende hachee toevoegen en blijven roeren tot hachee licht gebonden is.