Heerlijke frisse salade

Uitgebreide lunch of maaltijdsalade

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde jonge bladsla of je eigen favoriete slamengsel
  • 80 gram veldsla
  • 16 aardbeien
  • 160 gr kippendij
  • 6 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • 4 blaadjes munt (fijngesneden)
  • optioneel ook 2 blaadjes citroenmelisse (fijngesneden)

Marinade kip:

  • 2 EL oestersaus
  • ½ EL ketjap manis
  • scheutje sojasaus
  • scheutje vissaus
  • 1 teentje knoflook fijn
  • 1 cm verse gember fijngesneden (niet in huis alternatief gemalen gember)

Dressing:

  • 2 EL olijfolie
  • ½ EL balsamicoazijn
  • ½ EL honing
  • snufje peper

Bereidingswijze:

  • Snijd de kippendij in gelijke stukken voor 6 stokjes
  • Marineer vervolgens de kippendij. Nog lekkerder als je dit al ruim van tevoren doet zodat de marinade lekker in het vlees kan trekken.
  • Bereid de kipsaté op de BBQ of in de oven (indicatie: 180graden, circa 20min)
  • Maak ondertussen de dressing voor de salade en halveer alle aardbeien.
  • Wanneer de kipsaté klaar is (check altijd of het vlees gaar is!) verdeel je de sla over twee borden en meng daar doorheen de aardbeien.
  • Besprenkel de salade met de dressing en om het af te maken strooi je het mengsel van basilicum, munt en eventueel citroenmelisse over de salade heen.
  • Leg de stokjes er mooi naast en klaar ben je!