Voor 2 personen
Ingrediënten
- 100 gram gemengde jonge bladsla of je eigen favoriete slamengsel
- 80 gram veldsla
- 16 aardbeien
- 160 gr kippendij
- 6 blaadjes basilicum (fijngesneden)
- 4 blaadjes munt (fijngesneden)
- optioneel ook 2 blaadjes citroenmelisse (fijngesneden)
Marinade kip:
- 2 EL oestersaus
- ½ EL ketjap manis
- scheutje sojasaus
- scheutje vissaus
- 1 teentje knoflook fijn
- 1 cm verse gember fijngesneden (niet in huis alternatief gemalen gember)
Dressing:
- 2 EL olijfolie
- ½ EL balsamicoazijn
- ½ EL honing
- snufje peper
Bereidingswijze:
- Snijd de kippendij in gelijke stukken voor 6 stokjes
- Marineer vervolgens de kippendij. Nog lekkerder als je dit al ruim van tevoren doet zodat de marinade lekker in het vlees kan trekken.
- Bereid de kipsaté op de BBQ of in de oven (indicatie: 180graden, circa 20min)
- Maak ondertussen de dressing voor de salade en halveer alle aardbeien.
- Wanneer de kipsaté klaar is (check altijd of het vlees gaar is!) verdeel je de sla over twee borden en meng daar doorheen de aardbeien.
- Besprenkel de salade met de dressing en om het af te maken strooi je het mengsel van basilicum, munt en eventueel citroenmelisse over de salade heen.
- Leg de stokjes er mooi naast en klaar ben je!