Ingrediënten:
- 1 kilo gemengde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- tijm
- 1 ui
- olijfolie
- basilicum
- 500 ml bouillon
- scheutje ketjap
- peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze in een ovenschaal.
- Giet hier een scheutje olijfolie overheen en leg er de takjes verse tijm overheen. Zet het 20-25 minuten in de oven.
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Zet de pan op het vuur en fruit in een klein beetje olie de knoflook en ui.
- Voeg vervolgens de tomaten (zonder de tijm) en de bouillon toe.
- Laat even doorkoken en haal de pan van het vuur.
- Mix het geheel met een staafmixer tot het een mooie soep is.
- Zet de pan terug op het vuur. Snijd de basilicum fijn en meng dit door de soep heen. Voeg nog wat peper en ketjap toe voor de smaak.