Voorgerecht of tussendoortje
Ingrediënten:
- 200 gram kipfilet
- 1 prei
- 1 ui met 2 kruidnagels erin gestoken
- 1 winterpeen
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 blaadje gedroogde laurier
- 1 stukje gedroogde foelie
- 1,5 liter water
- 1 kruidenbuiltje kip
- 1 zak gesneden fijne soepgroente
Bereidingswijze
- Doe 1,5 liter water in een pan en breng dit samen met de kipfilet aan de kook. Schep zo nodig het schuim eraf.
- Voeg schoongemaakte ui met kruidnagel, winterpeen en prei toe. Voeg ook een theelepel peperkorrels, laurierblaadje, foelie en een kruidenbuiltje kip toe en laat de bouillon 2 uur trekken.
- Zeef de bouillon en snijd de kipfilet in stukjes. Laat de gesneden soepgroente garen in de bouillon en doe de stukjes kip weer in de soep.
- Tip: als decoratie met de feestdagen kun je sterren van een rode puntpaprika snijden en deze in de soep serveren.