Herfst spaghetti

Mmm..

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 rode ui
  • 500 gram spruiten
  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 1 zak rucola (75 gram)
  • 2 eetlepels walnoten
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snijd 1 rode ui in dunne partjes en verdeel ze samen met de spruiten over een bakplaat. Snijd de knoflook heel fijn en meng samen met de tijm door de olijfolie.
  • Verdeel de olie over de spruiten en schep om. Rooster de spruiten in 25 minuten in de oven.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snipper de 2de ui en maak de champignons schoon en snij in partjes. Verwarm een klein beetje olie in de koekenpan en fruit de ui, voeg de champignons toe en bak deze. Breng op smaak met iets peper.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan ca 3 minuten en hak ze grof.
  • Meng de spruiten, champignons en een gedeelte van de kaas en van de  rucola door de spaghetti.
  • Bestrooi voor het opdienen de gehakte walnoten, geraspte kaas en rest van de rucola over het gerecht.