Ingrediënten:
- 500 gram zuurkool
- 400 gram varkenshaas in reepjes
- 800 gram aardappelen
- 1 groot blikje tomatenpuree
- Kookroom light
- Scheutje melk
- Peper, knoflook, nootmuskaat
- Olie
Bereidingswijze:
- Schil en kook de aardappelen.
- Spoel de zuurkool af en kook met water ongeveer 20 minuten.
- Kruid de varkenshaas en bak de reepjes kort in olie.
- Haal de reepjes uit de pan en doe de afgekookte zuurkool in dezelfde pan.
- Doe het blikje tomatenpuree en de kookroom erbij, meng alles goed door elkaar en kruid naar smaak.
- Giet de aardappels af en maak er puree van met melk, peper, knoflook en nootmuskaat.
- Voeg het vlees bij de zuurkool, verwarm dit goed en serveer het samen met de aardappelpuree.
- Ook eventueel als schotel vooraf klaar te maken en in de oven op te warmen.