Huzarensalade

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gr. bloemkool
  • 6 aardappels
  • 1 bouillonblokje
  • 150 gr. doperwtjes (diepvries)
  • 2 eetlepels cocktail uitjes
  • 150 gram achterham blokjes
  • 2 eetlepels Remiafriteslijn
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • druppel zoetstof, tabasco en teentje knoflook
  • 3 gekookte eieren (voor garnering)
  • tomaat (voor garnering)

Bereidingswijze:

  • Kook de bloemkool 10 minuten in water met het bouillonblokje.
  • Kook de geschilde aardappels, kook de doperwtjes en kook de eieren.
  • Laat alles afkoelen.
  • Prak de bloemkool en de aardappels fijn met een stamper of snijd het klein. Meng de slasaus halfvol/magere yoghurt wat zoetstof, tabasco en knoflook. Voeg de doperwtjes, hamblokjes, cocktail uitjes toe.
  • Doe dit mengsel op een schaal en garneer het met de gekookte eieren en tomaat.
  • Lekker bij de BBQ of op een zomerse dag met een kopje verse groentesoep