Ingrediënten:
- 400 gr. bloemkool
- 6 aardappels
- 1 bouillonblokje
- 150 gr. doperwtjes (diepvries)
- 2 eetlepels cocktail uitjes
- 150 gram achterham blokjes
- 2 eetlepels Remiafriteslijn
- 4 eetlepels magere yoghurt
- druppel zoetstof, tabasco en teentje knoflook
- 3 gekookte eieren (voor garnering)
- tomaat (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Kook de bloemkool 10 minuten in water met het bouillonblokje.
- Kook de geschilde aardappels, kook de doperwtjes en kook de eieren.
- Laat alles afkoelen.
- Prak de bloemkool en de aardappels fijn met een stamper of snijd het klein. Meng de slasaus halfvol/magere yoghurt wat zoetstof, tabasco en knoflook. Voeg de doperwtjes, hamblokjes, cocktail uitjes toe.
- Doe dit mengsel op een schaal en garneer het met de gekookte eieren en tomaat.
- Lekker bij de BBQ of op een zomerse dag met een kopje verse groentesoep