Kabeljauw pesto

Met courgetti

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 moten kabeljauw
  • 4 eetlepels pesto
  • Kleine tomaatjes
  • olijfolie
  • Ui (versnipperd)
  • Knoflook (geperst)
  • courgette (of voorgesneden courgetti)
  • 150 gram verse spaghetti

Bereidingswijze:

  • Vet een ovenschaal in.
  • Kruid de kabeljauwmoten naar smaak en smeer de pesto erover heen en leg deze in de ovenschaal. 
  • Snijd de tomaatjes doormidden en doe de helft over de kabeljauw.
  • Sprenkel er nog wat olie overheen en voeg een heel klein beetje water toe.
  • Zet in een oven op 180 graden en smoor de kabeljauw gaar in +/- 20 minuten.
  • Kook de spaghetti in een pan met ruim water.
  • Draai met een spirelli de courgette tot slierten (of gebruik de voorgesneden courgetti).
  • Doe een scheutje olie in een wok en fruit de ui.
  • Doe er vervolgens de courgetti bij en roerbak het geheel 2 minuten.
  • Pers de knoflook uit en voeg de rest van de tomaatjes toe. Strooi naar smaak peper toe.
  • Als de spaghetti klaar is, giet deze af en doe deze in de wok en roerbak nog een minuut mee.
  • Schep een opscheplepel spaghetti/courgetti op een bord en leg daar een moet kabeljauw op.