Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 moten kabeljauw
- 4 eetlepels pesto
- Kleine tomaatjes
- olijfolie
- Ui (versnipperd)
- Knoflook (geperst)
- courgette (of voorgesneden courgetti)
- 150 gram verse spaghetti
Bereidingswijze:
- Vet een ovenschaal in.
- Kruid de kabeljauwmoten naar smaak en smeer de pesto erover heen en leg deze in de ovenschaal.
- Snijd de tomaatjes doormidden en doe de helft over de kabeljauw.
- Sprenkel er nog wat olie overheen en voeg een heel klein beetje water toe.
- Zet in een oven op 180 graden en smoor de kabeljauw gaar in +/- 20 minuten.
- Kook de spaghetti in een pan met ruim water.
- Draai met een spirelli de courgette tot slierten (of gebruik de voorgesneden courgetti).
- Doe een scheutje olie in een wok en fruit de ui.
- Doe er vervolgens de courgetti bij en roerbak het geheel 2 minuten.
- Pers de knoflook uit en voeg de rest van de tomaatjes toe. Strooi naar smaak peper toe.
- Als de spaghetti klaar is, giet deze af en doe deze in de wok en roerbak nog een minuut mee.
- Schep een opscheplepel spaghetti/courgetti op een bord en leg daar een moet kabeljauw op.