Kalkoenfilet

Smakelijk eten!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 kalkoenfilet (100gr)
  • Peper 
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 12 tomaten
  • 3 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 3 tl sojasaus
  • 3 tl sambal
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  • Kruid de kalkoenfilet met peper. Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de kalkoenfilet gaar in ongeveer 10 min.
  • Neem de ui, knoflook en tomaten. Mix dit met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Doe de sojasaus en de sambal er bij.
  • Breng het geheel op smaak door peper en Italiaanse kruiden toe te voegen.
  • Bak de courgette in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Als de courgette bijna gaar is, doe dan de saus er bij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het nog even inkoken. Giet evt. het overtollige vocht af.
  • Serveer dit alles met heerlijke krieltjes of gekookte aardappelen.
  • De saus kan ook als basis voor pastasaus gebruikt worden.