Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 kalkoenfilet (100gr)
- Peper
- 4 eetlepel olijfolie
- 12 tomaten
- 3 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 3 tl sojasaus
- 3 tl sambal
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
- Kruid de kalkoenfilet met peper. Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de kalkoenfilet gaar in ongeveer 10 min.
- Neem de ui, knoflook en tomaten. Mix dit met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Doe de sojasaus en de sambal er bij.
- Breng het geheel op smaak door peper en Italiaanse kruiden toe te voegen.
- Bak de courgette in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Als de courgette bijna gaar is, doe dan de saus er bij.
- Breng het geheel aan de kook en laat het nog even inkoken. Giet evt. het overtollige vocht af.
- Serveer dit alles met heerlijke krieltjes of gekookte aardappelen.
- De saus kan ook als basis voor pastasaus gebruikt worden.