Ingrediënten:
- 2 tl zonnebloemolie
- 1 el kerriepoeder (mild)
- 500 gram fijngesneden wortels
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 moesappel, in blokjes
- 7,5 dl kippebouillon
- zwarte peper
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak kerriepoeder op laag vuur 2-3 min.
- Voeg wortels, ui en appel toe en schep alles goed door elkaar.
- Dek pan af en laat op laag vuur ca 15 min koken tot alles zacht is ( af en toe roeren).
- Schep het mengsel in een keukenmachine of pureer met de blender: voeg eerst de helft van de bouillen toe. Pureer het glad en doe het mengsel weer in de pan.
- Voeg de rest van de bouillon toe, breng aan de kook en breng op smaak met peper.
- Schep in kommen en garneer evt. met wat yoghurt en een paar wortelkrullen.