Kip-groenteschotel

4 personen

Ingrdienten:

  • ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 125 g magere spekreepjes
  • 350 g kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 450 g kleine krieltjes
  • 225 g tuinerwten (diepvries, ontdooid)
  • 15 g peterselie 

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  • Snijd de wortels in schuine plakken van een 1⁄2 cm.
  • Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder.
  • Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  • Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
  • Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper..
  • Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee.
  • Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. 
  • Breng op smaak met peper.
  • Schep het geheel door de krieltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.
  • Tip: Je kunt de wortels een paar minuten voorkoken dan kun je deze in iets grotere stukjes snijden.