Ingrdienten:
- ui
- 250 g kastanjechampignons
- 500 g geschrapte worteltjes
- 125 g magere spekreepjes
- 350 g kipfilet
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 450 g kleine krieltjes
- 225 g tuinerwten (diepvries, ontdooid)
- 15 g peterselie
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten.
- Snijd de wortels in schuine plakken van een 1⁄2 cm.
- Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit.
- Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder.
- Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
- Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
- Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper..
- Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee.
- Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee.
- Breng op smaak met peper.
- Schep het geheel door de krieltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.
- Tip: Je kunt de wortels een paar minuten voorkoken dan kun je deze in iets grotere stukjes snijden.