Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 0.5 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 kipfilets (in blokjes, gekruid met peper)
- 500 gram iets kruimige aardappel (in plakken, met schil, schoongeboend)
- 1 blik gepelde tomaat
- 1 wortel (in plakken)
- 1 blikje mais (uitgelekt)
- 200 milliliter kippenbouillon
- 100 gram verse spinazie
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een stoofpan. Fruit hierin de ui en knoflook met de chili- en kerriepoeder.
- Voeg de kip toe en bak op hoge stand rondom goudbruin.
- Voeg de aardappels, gepelde tomaten, wortel en mais toe en schenk de kippenbouillon erbij. Laat het geheel circa 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot de aardappels gaar zijn.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Plet de aardappels licht zodat ze het kookvocht opnemen.
Breng op smaak met peper en serveer.