Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 350 gram kipgehakt
- snijbonen 600 gram
- 1 zak voorgesneden aardappelen 450 gram (partjes, schijfjes, wokjes, opbakaardappeltjes)
- 2 tot 3 eetlepels Griekse kruiden
- 1 ei
- 1 beschuit of paneermeel
- olie
- magere yoghurt
- remia friteslijn
- knoflook
Bereidingswijze:
- Kruid het kipgehakt met de Griekse kruiden, een ei en een fijngeknepen beschuit of wat paneermeel. Je kunt Griekse kruidenmix kopen (vaak onder de noemer gyroskruiden) maar ook zelf maken.
- Gaar ondertussen de aardappelen voor in de magnetron.
- Prik een paar gaatjes in het zakje en leg ze in de magnetron; 3-4 minuten op vol vermogen. Geen magnetron? Dan gaar je ze gewoon wat langer in de koekenpan.
- Kook de snijboontjes gaar in water.
- Bak ondertussen de aardappeltjes met ook wat Griekse kruiden erover gestrooid en rul je gehakt in een derde pan.
- Als het gehakt gaar is doe je de afgegoten groenten en gebakken aardappelen erbij en kun je het serveren.
- Serveer het met een zelfgemaakt sausje van magere yoghurt (2/3), remia friteslijn (1/3) en knoflook.