Kipgehakt met snijbonen en Griekse kruiden

Smakelijk eten

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 350 gram kipgehakt 
  • snijbonen 600 gram
  • 1 zak voorgesneden aardappelen 450 gram (partjes, schijfjes, wokjes, opbakaardappeltjes)
  • 2 tot 3 eetlepels Griekse kruiden
  • 1 ei
  • 1 beschuit of paneermeel
  • olie
  • magere yoghurt
  • remia friteslijn
  • knoflook


Bereidingswijze:

  • Kruid het kipgehakt met de Griekse kruiden, een ei en een fijngeknepen beschuit of wat paneermeel. Je kunt Griekse kruidenmix kopen (vaak onder de noemer gyroskruiden) maar ook zelf maken.
  • Gaar ondertussen de aardappelen voor in de magnetron.
  • Prik een paar gaatjes in het zakje en leg ze in de magnetron; 3-4 minuten op vol vermogen. Geen magnetron? Dan gaar je ze gewoon wat langer in de koekenpan.
  • Kook de snijboontjes gaar in water.
  • Bak ondertussen de aardappeltjes met ook wat Griekse kruiden erover gestrooid en rul je gehakt in een derde pan.
  • Als het gehakt gaar is doe je de afgegoten groenten en gebakken aardappelen erbij en kun je het serveren.
  • Serveer het met een zelfgemaakt sausje van magere yoghurt (2/3), remia friteslijn (1/3) en knoflook.