Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gr. Pastinaak
- 400 gr. Kipshoarma
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 400 gr. ijsbergsla
- scheutje olijfolie
- 1 tl. paprikapoeder
- Beetje geraspte 30+ kaas
- Voor de saus:
1/3 friteslijn mayo, 2/3 yoghurt, 1 teentje knoflook en verse bieslook
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 200 graden.
- Schil de pastinaak en snijd deze in frietvorm.
- Meng de olijfolie met de paprikapoeder en roer hier de pastinaakfrietjes doorheen.
- Leg de pastinaakfriet op wat bakpapier op de bakplaat in de oven en laat deze in 25 min. gaar worden.
- Bak ondertussen de kipshoarma en doe deze in een ingevette ovenschaal. Zodra de pastinaakfrietjes klaar zijn, doe deze dan bovenop de kipshoarma in de ovenschaal en bestrooi dit met wat geraspte 30+ kaas. Zet de ovenschaal dan nog 10 min. terug in de oven.
- Snijd de komkommer en tomaat in stukjes.
- Serveer de kipshoarma met pastinaakfriet met de ijsbergsla, komkommer en tomaat en voeg eventueel wat saus toe.